De unge siger

Martin 18 år:

Mit forløb hos Ung med Overskud gjorde så meget godt for mig. Jeg havde aldrig været ved en psykolog før, så jeg var meget nervøs forinden. Ung med Overskud fik mig til at føle mig godt tilpas, så jeg ikke syntes det var pinligt at fortælle om mine problemer. Jeg kom til samtaler ca. 10 gange og lærte at slappe mere af i mig selv, tro mere på mig selv og ikke lægge så stort et pres på hvad jeg skulle kunne eller være. Jeg begyndte at have det bedre på gymnasiet, men også i privatlivet. Vi aftalte ved hver gang, hvad jeg skulle prøve af derhjemme indtil næste gang vi sås og det fungerede rigtig godt for mig.

Louise 24 år:

Jeg havde været i diverse gruppeterapi og individuel terapi for min angst, depression og selvværdsproblematik, forinden jeg startede i Ung med Overskud. På en eller anden måde var det her anderledes. Jeg følte mig så tryg og anerkendt allerede fra første samtale og det gjorde, at jeg for første gang turde være mig selv og være helt ærlig. Det var det jeg manglede og det er det der har gjort, at jeg på nuværende tidspunkt har rykket mig så meget. Jeg kan godt lide, at jeg i samtalerne kunne spørge om psykologens ærlige mening og få et svar, uden at der blev talt ”udenom i psykologsprog”. Jeg har været glad for alle illustrationer, tegninger og kognitive redskaber i samtalerne – de er gode for mig, at hive frem igen og igen.

Lasse 25 år:

Jeg har været glad for de konkrete værktøjer som jeg har fået. Det gør det nemmere for mig at forholde mig til. Jeg har fundet ud af, hvor meget mit lave selvværd stod i vejen for mig og hvor det kom fra. Det har gjort, at jeg kunne gøre noget ved det.

glad pige ung med overskud sh

Signe 22 år:

Jeg havde følt mig depressiv i ca. 2 år op til at jeg startede i forløb hos Ung med Overskud – måske endda længere. Jeg synes tilgangen til behandlingen var rigtig god. Vi arbejdede dels med nu og her ting, som gjorde min hverdag nemmere, men vi arbejdede også med nogle dybere mere underliggende lag for, hvorfor jeg havde det som jeg havde det. Det gjorde, at det hele ikke blev så tungt, fordi jeg oplevede at få nogle små hverdagssuccesser ret tit. Jeg er ude af min depression nu, men hvis jeg kan mærke at den igen kommer snigende, ved jeg hvilke redskaber jeg skal hive frem og ellers vil jeg ikke tøve med at kontakte Ung med Overskud for lige at komme på rette spor igen.

Jesper 26 år:

Jeg har lidt af eksamensangst i flere år og havde dumpet min eksamen to gange, hvilket havde gjort mig endnu mere nervøs for at skulle op igen, da jeg skulle bestå den tredje gang. I Ung med Overskud fik jeg hjælp til at finde ud af, hvad det var der gjorde at jeg blev så nervøs. Desuden arbejdede vi med teknikker, som jeg kunne anvende for ikke at blive så nervøs i situationen og hvordan jeg kunne berolige mig selv. Jeg kom kun til 6 samtaler, men det gjorde at jeg formåede at gå til eksamen uden at ”klappen gik ned” og jeg bestod min eksamen.